Ik heb iets te vieren! Maar hoe?

Ben je geslaagd, jarig, in verwachting, verloofd, een bedrijf gestart of ga je met pensioen? Dan vinden wij bij EVNTS dat is het tijd om het te vieren! Maar waar moet je nou allemaal aan denken bij het organiseren van een evenement? Wij hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Locatie, locatie, locatie

De locatie is misschien wel het belangrijkste onderdeel van elk evenement. Betekent dit dat je hiervoor altijd buiten de deur moet kijken? Nee, natuurlijk niet! Met de juiste aankleding kun je van bijna elke ruimte een spectaculaire feestlocatie maken! Toch liever wel een externe locatie? Dan is het belangrijk om na te denken over een aantal zaken voordat je je een keuze maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bereikbaarheid. Is jouw locatie makkelijk te bereiken met het ov en is er voldoende parkeergelegenheid? Ook moet je kijken naar de grootte van de locatie. Een te grote ruimte kan het feest wat ongezellig maken, maar een te kleine ruimte is ook niet fijn!

Tip 2: Catering

Je weet wat ze zeggen: liefde gaat door de maag! De locatie is belangrijk, maar catering kan een feest van gezellig naar onvergetelijk tillen. Of het nou om een volledige maaltijd gaat of  – hapjes bij de borrel – wij maken er iets leuks van! Zorg hierbij dat je rekening houdt met eventuele allergieën en intoleranties. Tip: kies een leuk thema, zoals Italiaans, BBQ of gewoon lekker Hollands. Alles is mogelijk en er zijn ongetwijfeld hele goede cateraars bij jou in de buurt die dat voor jou kunnen verzorgen.

Tip 3: Aankleding

We hebben het al benoemd bij tip 1 maar de aankleding kan een ruimte helemaal omtoveren naar de sfeer waar jij naar op zoek bent. Bijna elke locatie is geschikt om te versieren precies hoe jij dat wilt. Als je jouw wensen op een rijtje hebt, kun je ook een aantal vragen stellen wat betreft faciliteiten: waar kun je je ballonnen ophangen of dat leuke welkomstbord neerzetten? Vlaggen en ballonnen zijn altijd leuk, maar als je echt de wowfactor wilt toevoegen aan je feestje kun je met gepersonaliseerde extra’s ervoor zorgen dat jouw feest onvergetelijk wordt! EVNTS heeft al eerder leuke gepersonaliseerde artikelen verzorgt, zoals champagnemuntjes met de naam van de jarige of een dienblad in de vorm van een schilderspalet voor de opening van een atelier. Kun je iets leuks bedenken dat echt bij jou past?

Tip 4: Herinneringen vastleggen

Wat vaak onderschat wordt, is hoe belangrijk het is om een feest vast te leggen. Een paar maanden later kom je erachter dat je toch graag wat meer foto’s had willen maken. Wie was er ook alweer? Wat hadden we voor catering? Hoe was de locatie aangekleed? Wat jouw budget ook is, herinneringen vastleggen hoeft niet lastig te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een mandje met wegwerpcamera’s neerzetten voor spontane foto’s van en door de gasten. Of je vraagt een kennis of vriend om foto’s voor je te maken. Wanneer het budget het toelaat kun je ook een fotograaf of zelfs een videograaf of photobooth verzorgen. Zo weet jij zeker dat jouw evenement op een passende manier wordt vastgelegd. Wij hebben connecties en ervaring met bovenstaande opties en kunnen je de geschikte optie laten zien die perfect is voor jouw evenement.

Tip 5: Vergeet niet te genieten!

Heb jij ook wel eens na je verjaardag op de bank gezeten met het gevoel dat je niet eens veel van je feest hebt meegemaakt, omdat je zo druk was met rondrennen? Op een feest is het vaak hard werken om alles goed te laten lopen, glazen gevuld te houden, gasten te ontvangen, hapjes rond te brengen, en ga zo maar door. Daarom kan het lastig zijn om zelf ook te genieten. Ontzettend jammer, vinden wij. Als laatste tip geven we je daarom ook mee om je feest vooral niet alleen te organiseren. Als je de taken verdeeld en dingen uit handen geeft, zorg je ervoor dat er ook ruimte overblijft om zelf te genieten!

Picture of Leonie

Leonie

Auteur